Žádné produkty
Prohlédnuté produkty
Japonské švestičky
Ume je ovocný strom, odrůda švestek, jejíž plody dozrávají v červnu. Původně pochází z Číny, ale lepší a kvalitnější jsou Japonské. Rostou na specifických půdách a ve vhodnějším klimatu, proto obsahují více přírodních kyselin a minerálů. Umešvestky obsahují velké množství kyseliny citrónové (kvalitnější a koncentrovanější než je v citrónu). Při metabolismu je produkována kyselina mléčná, která způsobuje únavu organismu. Kyselina citrónová štěpí kyselinu mléčnou a pomáhá ji tak vylučovat z těla ven. To je jeden z důvodů, proč denní komzumace umešvestek pomáhá opět získet vitalitu a zpomaluje stárnutí. Umešvestky obsahují také velké množství vápníku a železa. Umešvestky pomáhají také při střevních problémech. Zácpa a průjem jsou různé projevy, ale oboje nastane, když vnitřnosti nepracují důkladně. Umeševestky regulují činnost zažívacích orgánů. Působí i proti pálení žáhy a žaludeční nevolnosti. Umeboshi jsou japonské švestky nakládané v soli s červené listy rostliny shiso ( perilla), které se přidávají kvůli ochucení a přibarvení. Tato směs se nechá asi měsíc uležet přikrytá těžkým víkem. Umeboshi se v Japonsku hojně používají jako chuťovka k vařené rýži, ale i jako domácí lék při nachlazení, anemii, leukemii, zvracení apod. Pro léčebné účely podáváme 1/4 švestky s 2pl uvařené celozrnné rýže.
Složení: nakládané švestky 98% (ume švestky 72,6%, jedlá mořská sůl 17%, ume švestkový ocet červený 10,4% [ume švestky 44%, jedlá sůl mořská 33%, shiso listy 23%/]), shiso (shiso listy 56%, jedlá mořská sůl 22%, ume švestkový ocet bílý 22% [ume švestky 80%, jedlá sůl mořská 20%]).
Může obsahovat stopy lepku, sóji.
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 102 kJ / 25 kcal;
tuky: 0,6 g;
nasycené mastné kyseliny: 0 g;
sacharidy: 2,7 g;
cukry: < 0,5 g;
bílkoviny: < 0,5 g;
sůl: 14 g.
Země původu: Japonsko.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Použití: K přímé spotřebě.