Žádné produkty
Prohlédnuté produkty
polenta kukuřičná
Polenta patří mezi tradiční pokrmy na Balkáně, v Rumunsku a severní Itálii, kde se řadí mezi vyhlášené kulinářské lahůdky.
Instantní kukuřičná polenta je vyráběna pomocí páry. Využitím páry (max. 120°C po dobu 40 minut) je zajištěn ten nejšetrnější způsob přípravy instantní polenty. Na rozdíl od polenty vyráběné pomocí extruze si polenta vyráběná v páře zachovává kukuřičnou chuť a vůni. Velkou výhodou instantní polenty je rychlá příprava - pouhé 3 minuty.
Návod k přípravě: Kukuřičnou krupici nasypeme za stálého míchání do vařící osolené vody. Polenta je připraveni již po 3 minutách vaření. Aby měla výsledná kaše správnou hustotu, měla by nám vařečka sama stát.
Využití v kuchyni: Polenta se často konzumuje s chlebem a třeba se sýrem. Z uvařené polenty můžeme také vytvarovat knedlík, či placky a podávat jsko přílohu.
Nutriční hodnoty ve 100g: Energie 1429kJ (337kcal), Bílkoviny: 8,1g, Sacharidy: 72g (z toho cukry: 0,7g), Tuky: 1,5g (z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2g), Vláknina: 3g, Sůl: 0,03g
Složení: Kukuřičná krupice BIO. Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti nejvýše do 70%.
Obsah balení: 450g
Země původu: EU