Žádné produkty
Prohlédnuté produkty
vhodné k nakličování
Mungo jsou malé, olivově zelené fazole. Z Indie se rozšířily na východ a do střední Asie, později i do Evropy. Mungo zrají velmi rychle, mají specifické a zajímavé aroma. Z nutričního hlediska jsou významné pro vysoký podíl vitamínů a proteinů (až 25%). Mungo je ideální plodinou k nakličování. Naklíčená semena obsahují mimořádně mnoho bílkovin, železa a téměř všechny hlavní vitamíny skupiny B. K zachování nutriční hodnoty je vhodné naklíčené mungo konzumovat syrové nebo se doporučuje po naklíčení krátce blanšírovat. Chutí připomíná zelený hrášek.
Mungo se vyznačuje snadnou klíčivostí. Po 12 hodinovém namáčení ve vodě semena umístěte na ploché sítko a přikryjte vlhkou gázou. Dvakrát denně propláchněte. Takto nakličujte 3 - 6 dní. Konzumní zralost vrcholí, když klíčky dosáhnou délky asi 2 cm.
Složení: fazole mungo.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1452 kJ / 347 kcal;
tuky: 1,2 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,348 g;
sacharidy: 62,6 g;
cukry: 6,6 g;
bílkoviny: 23,9 g;
sůl: 0,013 g.
Země původu: Čína / Myanmar / Argentina.