Žádné produkty
Prohlédnuté produkty
pšeničný bulgur
Bulgur se získává z tvrdých odrůd pšenice, kdy se její zrna namáčí, uvaří a po vysušení podrtí na menší kousky. Namáčení a vařením dochází ke vzniku enzymů a částečné přeměně škrobů na jednoduché cukry. Díky tomu se bulgur nemusí vařit, stačí jej zalít horkou vodou, zabalit do utěrky a nechat zhruba dvacet minut dojít. Bulgur má výraznou obilnou vůni a příjemnou oříškovu příchuť.
Použití: Bulgur se v podstatě dá použít všude obdobně jako rýže, je možné je využít do nádivek, jako zavářku do polévky, pro přípravu salátů i kaší a poslouží i jako příloha k masu či zelenině.
Složení: pšeničný bulgur*.
* alergen
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1455 kJ / 343 kcal;
tuky: 1,5 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,3 g;
sacharidy: 69,8 g;
cukry: 0 g;
bílkoviny: 12,5 g;
sůl: 0,2 g.
Země původu: Turecko.