Žádné produkty
Prohlédnuté produkty
jedlá černá mletá sůl
Nerafinovaná sůl s charakteristickou výraznou chutí a vůní po vajíčkách s vysokým obsahem síry a dalších minerálů. Díky nižšímu obsahu sodíku je vhodná při vysokém tlaku či obecně pro ty, kteří chtějí omezit solení. Díky přítomnosti síry má ještě další zdraví prospěšné účinky.
Je vhodná na vaření běžných jídel, často je využívána pro přípravu indických a dalších kořeněných pokrmů.
- pomáhá rozpouštět hleny; dobrá při nachlazení či bronchitidě
- podporuje funkci slinivky břišní, napomáhá zlepšení trávení
- podporuje tvorbu žaludečních šťáv
- pomáhá zlepšit zrak
- má pozitivní protiedémový a protizánětlivý účinek na sliznici žaludku
- pozitivně ovlivňuje střevní mikroflóru
- napomáhá eliminaci hnilobných procesů ve střevě
- příznivě působí při mykotických kvasinkových střevních onemocněních
- podporuje činnost jater, zlepšuje jejich funkci, prospívá při jejich léčbě
- pomáhá při pálení žáhy
- pomáhá při vysokém krevním tlaku
Použití: Pikantní chuť ocení vegani při přípravě "vajíčkové" pomazánky s tofu a kořením kurkuma. V kombinaci s orientálním kořením ji lze použít při přípravě ovocných či zeleninových čatní nebo zeleninových směsí sabdží. Je výborná na dochucení omáček či zeleninových polévek. Černou sůl Kala Namak lze kombinovat s jinou čistou či kořeněnou solí Cereus.
Bez chemických příměsí, nepřidáván jód, neobsahuje přípravky na zlepšování sypkosti.
Zdroj řady minerálních látek a stopových prvků.
Složení: černá sůl v ryze panenské podobě
Země původu: Pákistán/Punjab, jižně od Himálaje