Žádné produkty
Prohlédnuté produkty
jedlá sůl
Sůl je nezbytnou součástí naší potravy, proto je velice důležité jakou sůl jíme.
Klasická jídelní sůl kuchyňská je chemicky očištěna (rafinována) a chemicky upravena. Díky tomuto procesu se ale bohužel zbaví přírodních minerálních látek, které jsou našemu tělu prospěšné. Takzvané "obohacení" soli o chemický jód a flór spíše zvýší nepříznivé účinky chloridu sodného na lidský organismus. Do této soli se také přidávají stabilizátory, které zajistí např.sypkost soli, ale bohužel na úkor lidského zdraví. Lidské tělo se s chemicky upravenou solí těžko vyrovnává. Používá vlastní buněčnou vodu aby jí neutralizovalo. Buňky takto zbavené vody potom umírají a to co se nepodaří vyloučit se v těle usazuje. Následky tohoto usazování : tvorba překyselených otoků a tzv.celulitidy, revmatická onemocnění, tvorba ledvinových a žlučových kamenů.
Himalájská sůl je jedinečná pro svůj vyvážený obsah dobře využitelných přírodních prvků, dodává lidskému tělu potřebné minerální látky a stopové prvky. Je snadno vstřebatelná a má vysokou bio-energetickou hodnotu, která je zajištěna velkým množstvím ryze čistých krystalů.
Díky své jemnosti je vhodná pro veškeré každodenní využití v teplé i studené kuchyni. Pro zachování nejlepších přírodních vlastností himalájské soli solte nejlépe před podáváním nebo na konci vaření.
Sůl je bez chemických příměsí, není do ní přidáván jód, neobsahuje přípravky na zlepšování sypkosti.
Složení: kamenná sůl v ryze panenské podobě
Země původu: Pákistán