Žádné produkty
Prohlédnuté produkty
přírodní cukr třtinový
Přírodní třtinový cukr melasový se vyrábí zahušťováním třtinové šťávy, ze které již byla odstraněna část cukru. Má jemné vlhké krystalky a typickou chuť a vůni třtinové melasy. Tmavě hnědá barva je důsledkem ponechání melasy v krystalcích cukru.
Melasový cukr je vynikající do marinád, omáček a kořeněných těst. Přidáváme po lžičkách ke zvýraznění chuti jablkových štrúdlů a koláčů, čokoládových těst a perníků. Je skvělý do pikantních sladkokyselých marinád i marinád ze sójové omáčky – např. se zázvorem a česnekem. Lžička melasového cukru zvýrazní chuť rajčatových omáček na těstoviny a pálivých směsí. Pokud nám cukr ztvrdne, stačí jej nechat přes noc v míse přikrytý mokrou utěrkou.
ZEMĚ PŮVODU: Mauritius
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100g:
Energetická hodnota | 1615 kJ/380 kcal |
---|---|
Tuky | < 0,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | < 0,1 g |
Sacharidy | 94 g |
z toho cukry | 94 g |
Bílkoviny | 0,9 g |
Sůl | 0,55 g |
Vápník | 352 mg (44 % DDD) |
Hořčík | 117 mg (39 % DDD) |
Draslík | 2275 mg (65 % DDD) |
Železo | 12,6 mg (90 % DDD) |
DDD - denní doporučená dávka neboli referenční hodnota příjmu
Skladujte v suchu.