Žádné produkty
Prohlédnuté produkty
ovocný cukr
Fruktóza je monosacharid, který je obsažen ve zralém ovoci, medu a v květních nektarech. Může se používat jako ostatní sladidla, dávkování je však nižší. Ovocný cukr má sladivost o 30% větší než řepný cukr, částečně ji ale ztrácí při tepelné úpravě. Vynikající na slazení, pečení i vaření. Ideální pro vyznavače štíhlé linie, poněvadž se jí používá o méně než cukru (větší sladivost), má velmi nízký glykemický index (GI = 20). Je vhodný pro sportovce, rekonvalescenty. Fruktóza je vhodná i pro diabetiky v rámci diety určené lékařem – denní dávka pro diabetiky je 40g. Tuto dávku je třeba rozložit na celý den a brát v menších dávkách, jedna čajová lžička je 4-5 g. Před prvním použitím u diabetiků je vhodná konzultace s lékařem.
Složení: 99,5 % fruktóza.
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1700 kJ / 400 kcal;
tuky: 0 g;
nasycené mastné kyseliny: 0 g;
sacharidy: 100 g;
cukry: 100 g;
bílkoviny: 0 g;
sůl: 0,0125 g.
Země původu: Turecko.
Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 60%.
Použití: K přímé spotřebě.